ONZE KIJK OP HUISWERK

2 februari 2022

Naast de normale huiswerkcoaching starten we ook met ons HuiswerkPlus programma, ontwikkeld voor de bijkomende moeilijkheden en drempels rondom studie en leerprocessen; dus zaken als concentratie, voorbereiding in rustige werkmodus, omgaan met je emotie en stress, leren communiceren en samenwerken en faalangsten. Het wordt uitgevoerd en is ontwikkeld door specialisten, waar we mee samenwerken en wordt iedere 2 weken op ons instituut vormgegeven in extra trainingen op de zondagmiddag, waarbij leerlingen zich kunnen verbeteren in concentratie, motivatie, beleving en beter leren omgaan met stress, tegenslag en faalangst.

Deze studievaardigheden op de lange termijn zijn voor de huidige generatie leerlingen misschien nog wel belangrijker, dan woordjes leren en sommetjes maken.

Niet alleen bevordert het programma de leerprestaties; trainen met dit soort programma’s heeft ook een positief effect op motivatie, doorzettingsvermogen, geduld, volharding en . . . beleving. De leerlingen worden er gelukkiger van en zien niet meer zo op tegen hun huiswerk.

Hoe toepasselijk in deze tijd die gedomineerd wordt door de zorgelijke effecten die de coronacrisis op iedereen heeft, zeker op onze opgroeiend jeugd!

Er is uiteraard een mogelijkheid om alleen standaard huiswerkcoaching af te nemen, dat voldoet prima om het werk gewoon af te krijgen en daar zelfstandigheid mee te ontwikkelen.

Echter deze diepte-investering is een investering in de toekomst. Met uitzicht op beter leren en gemotiveerd aan een toekomst kunnen werken . . . .  een proces waar een mens gelukkig wordt van het proces zelf.

terug naar het overzicht