Overige begeleiding

Persoonlijke coaching

Soms zijn er ook andere factoren die de studievoortgang van uw kind kunnen tegenwerken. Sommige leerlingen hebben speciale aandacht nodig op bepaalde gebieden. Ons instituut is toegerust voor leerlingen met speciale problematiek. Zo bieden wij persoonlijke coaching bij onder andere:

  • Dyslexie
  • Dyscalculie
  • Faalangst
  • Taalproblemen
  • ADHD – ADD – PDD NOS – Asperger
  • Sociaal-emotionele problemen

 

MBO/HBO BEGELEIDING

Ook voor scholieren en studenten in het MBO of HBO bieden wij ondersteuning. Vaak blijkt bij aanvang van een vervolgopleiding dat bepaalde vaardigheden of vakken niet op niveau zijn. Soms is na een periode van reizen of werken na de middelbare school de kennis weggezakt, of sluiten de vakken niet volledig aan op de vervolgstudie. Ook geven bepaalde verplichte vakken soms grote problemen, zodat doorstroming wordt geblokkeerd.

Veel studenten ondervinden problemen met wiskundige, natuurkundige of economische vaardigheden op hoger niveau. Uit ervaring blijkt dat de begeleiding vanuit de onderwijsinstanties te wensen over laat. Ook hierbij bieden wij goede mogelijkheden ter ondersteuning.

Trapp Studiecoaching biedt bijlessen op hoog niveau in diverse disciplines aan. Dat ene vak hoeft daarom geen belemmering meer te zijn om een MBO, HBO of universitair diploma te behalen.

STUDIE EN LOOPBAANKEUZE BEGELEIDING

Trapp Studiecoaching helpt jou om de juiste studiekeuze te maken. Wij zijn al jarenlang bezig met leerlingen een studierichting te laten kiezen die bij ze past.

Onze online werkwijze is niet alleen modern en voordelig, maar met de diverse testen die je maakt, wordt een profiel gemaakt op basis van eigenschappen en competenties, waarmee een geschikte vergelijking (de match) tussen jouw talenten en de talenten die je nodig hebt om een MBO- HBO- of WO-opleiding te volgen, mogelijk is. Wij vinden dan ook altijd de opleiding(en) die het best bij je past! En dat maakt je schooltijd een stuk plezieriger en gemakkelijker. De kans dat het toch niet de goede keuze is geweest, of dat de opleiding niet bij je past wordt daarmee veel kleiner!

Je kunt de uitslag direct thuisgestuurd krijgen, maar er wordt ook een coachgesprek gevoerd, waarin wij jouw test- en matchrapport kunnen toelichten.

Wat nog belangrijker is: wij kunnen helpen de definitieve keuze te maken voor de opleiding en de school die het best bij jou past.

Interesse ? neem contact met ons op.