Waarom studiecoaching ? Huiswerk+

14 april 2023

Wij kunnen ook in de laatste schoolweken nog leerlingen plaatsen in onze huiswerkbegeleiding.

Het hangt uiteraard erg af van de hulpvraag aangaande de inhoud van de coaching. In de meeste gevallen gaat het erom de leerling bewust te maken van de kansen, die er zijn om binnen het huidige niveau verder te kunnen komen en de wensen voor de toekomst te kunnen waarmaken/vervullen.

Veel kinderen zitten in de klas en doen maar wat, zonder te beseffen, dat het schoolwerk van nu de basis wordt voor de volgende (beroeps)opleiding.

Behalve alleen maar huiswerk maken, sommetjes maken en woordjes leren, proberen we meer bewustwording te verkrijgen en meer zelfinzicht omtrent concentratie, inzet en motivatie. Deze factoren zijn door de leerling zeer beïnvloedbaar, maar worden vaak helaas alleen maar als blokkades gezien.

We gaan proberen de effectiviteit van het maken en leren van de opdrachten te verbeteren door een andere werkwijze aan te leren, door de mindset/emotie in een positievere te veranderen en door problemen in uitdagingen te gaan zien.

Op basis van deze – uit de Sociaal Emotionele Leren filosofie geleende – toepassing om bepaalde vaardigheden te verbeteren, kunnen leerlingen beter omgaan met stress, verveling en afleiding, die zorgen voor problemen met schoolwerk.

 

terug naar het overzicht