Brugklastraining

Brugklastraining mei en juni.

In het afgelopen schooljaar is er uiteindelijk een advies gekomen en een keuze gemaakt, voor een doorstroom naar een geschikte en (hopelijk) gewenste school. Of het nu Mavo of Havo, of misschien zelfs wel VWO of gymnasium wordt, jullie kind zal in de brugklas moeten gaan starten in september.

Veel zaken zullen nieuw zijn: verschillende klassen, verschillende lokalen en docenten en vooral nieuwe schoolvakken. En huiswerk . . . . . en toetsen  . . . . wat zul je daarvan gaan merken en hoe ga ja dat dan indelen en voorbereiden ?

Op basis van onze ervaringen met leerlingen, die we al meer dan 30 jaar begeleiden in voortgezet onderwijs, maar ook op de basisscholen, weten we welke specifieke vaardigheden de nieuwe brugklassers  moeten hebben, of gaan oefenen. Daaronder valt onder meer het snel kunnen werken met de computer/laptop, snel kunnen typen, maar ook het aanleren van woordjes en topografie. Hoe doe je dat en hoe maak je uittreksels of samenvattingen; hoe zoek je snel iets op ? Uiteraard mag een uitvoerige vaardigheidstraining voor Rekenvaardigheid en Nederlandse taal niet ontbreken.

Deze vaardigheden hebben we in een speciale training voor groep 8 leerlingen gestopt: de Brugklas Voorbereiding. Deze training geven we op 2 middagen gedurende de maanden mei en juni.

Kosten bedragen € 147,- per maand; indien beide maanden totaal: € 277,-

Wanneer? We willen deze extra training in de maanden mei en juni 2020 geven. Aanvang in de middag: tussen 15.00 en 16:00 uur. Men kan daarvoor ook gedurende de maand mei nog inschrijven.